© Adrian Anea

Traseu Brașov - Vf. Tâmpa (serpentine)

Postat de Adrian Anea

Traseul din Brașov până pe Vf. Tâmpa via Serpentine este cea mai simplă și populară metodă de a ajunge pe vârf. Având o dificultate scăzută, este potrivit pentru orice vârstă.

Lungime traseu

2.5 km

Urcare

+291 m

Durata

0h 45m - 1h 0m

Dificultate

Foarte ușor

Atenție la urși

Chiar dacă traseul este unul foarte simplu, nu uitați să respectați muntele. Potecile spre Vf. Tâmpa sunt cunoscute pentru desele întrevederi cu urșii.

Punctul de plecare

Cel mai ușor este să ajungeți la telecabină. În stânga clădirii se fac niște scări care duc în pădurice. De acolo urmăriți marcajul triunghi roșu.

Traseul

Așa cum spune numele variantei, traseul constă în foarte multe serpentine. De multe ori veți avea o vedere de ansamblu asupra orașului Brașov sau să faceți cu mână călătorilor din telecabină.

Există și foarte multe scurtături pe traseu. Nu recomandăm să le folosiți, de multe ori fiind foarte alunecoase.

Intersecția de sus

După ce urcați toate serpentinele ajunge la o intersecție. De acolo se poate ajunge la telecabină (stânga), la semnul Brașov (dreapta de tot) și Vf. Tâmpa (dreapta urcuș).

Semnul "Brașov"

Panorama de la semnul Brașov este puțin mai jos de Vf. Tâmpa. Când ajungeți la băncuțele mai sus menționate, faceți dreapta de tot și se va vedea spatele semnului destul de clar.

Vârful Tâmpa și Belvedere

Pentru vârf și belvedere mai aveți puțin de urcat (nu mult, 5 minute maxim) . De la băncuțe faceți dreapta dar nu spre semn ci se face o potecă în sus (cu pietre).

Notă: Acest traseu a fost făcut de noi în data de 11 iunie 2021 în anumite condiții meteo. Înainte să vă aventurați, verificați toate detaliile traseului (starea vremii precum și condiția fizică necesară).

Alte trasee de munte

Mediu
Traseu Complex Piatra Arsă - Cabana Caraiman - Crucea Eroilor
Lungime: 6.6 km
Urcare: +341 m
Durată: 2h 0m - 3h 0m
Ușor
Traseu Cabana Babele - Crucea Eroilor Caraiman
Lungime: 3.05 km
Urcare: +100 m
Durată: 1h 0m - 1h 30m
Mediu
Traseu Cabana Caraiman - Crucea Eroilor Caraiman
Lungime: 2.84 km
Urcare: +236 m
Durată: 1h 0m - 1h 30m
Ușor
Traseu Complex Piatra Arsă - Cabana Caraiman
Lungime: 4 km
Urcare: +112 m
Durată: 0h 45m - 1h 15m
Mountlift.com Hiking, ski & snowboard