Traseu Brașov - Vf. Tâmpa (serpentine)

Traseul din Brașov până pe Vf. Tâmpa via Serpentine este cea mai simplă și populară metodă de a ajunge pe vârf. Având o dificultate scăzută, este potrivit pentru orice vârstă.

Distanță
2.5 km
Urcare
+291 m
Durata
0h 45m - 1h
Dificultate
Foarte ușor
Copii
Da
Anotimp
Potrivit iarna

Atenție la urși

Chiar dacă traseul este unul foarte simplu, nu uitați să respectați muntele. Potecile spre Vf. Tâmpa sunt cunoscute pentru desele întrevederi cu urșii.

Punctul de plecare

Cel mai ușor este să ajungeți la telecabină. În stânga clădirii se fac niște scări care duc în pădurice. De acolo urmăriți marcajul triunghi roșu.

Traseul

Așa cum spune numele variantei, traseul constă în foarte multe serpentine. De multe ori veți avea o vedere de ansamblu asupra orașului Brașov sau să faceți cu mână călătorilor din telecabină.

Există și foarte multe scurtături pe traseu. Nu recomandăm să le folosiți, de multe ori fiind foarte alunecoase.

Intersecția de sus

După ce urcați toate serpentinele ajunge la o intersecție. De acolo se poate ajunge la telecabină (stânga), la semnul Brașov (dreapta de tot) și Vf. Tâmpa (dreapta urcuș).

Semnul "Brașov"

Panorama de la semnul Brașov este puțin mai jos de Vf. Tâmpa. Când ajungeți la băncuțele mai sus menționate, faceți dreapta de tot și se va vedea spatele semnului destul de clar.

Vârful Tâmpa și Belvedere

Pentru vârf și belvedere mai aveți puțin de urcat (nu mult, 5 minute maxim) . De la băncuțe faceți dreapta dar nu spre semn ci se face o potecă în sus (cu pietre).

Notă: Acest traseu a fost făcut de noi în data de 11 iunie 2021 în anumite condiții meteo. Înainte să vă aventurați, verificați toate detaliile traseului (starea vremii precum și condiția fizică necesară).

Obiective de pe traseu

Descoperă punctele de interes de pe acest traseu și află mai multe despre fiecare.

Brașov Telecabina Tâmpa

Telecabina Tâmpa, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Brașov și împreju...

Adrian Anea

Adrian este fondatorul proiectului Mountlift și își dedică aproape tot timpul liber acestui proiect foarte drag lui. Este pasionat de munte, biciclete, fotografie, avioane și aproape tot ce mișcă.

Alte trasee de munte

Ușor Traseu Borșa - Cascada Cailor
Lungime: 3.59 km
Urcare: +439 m
Durată: 1h - 1h 30m
Mediu Traseu Lacul Iezerul Pietrosului - Vf. Pietrosul Rodnei
Lungime: 2.47 km
Urcare: +473 m
Durată: 1h 30m - 2h
Mediu Traseu Mănăstirea Pietroasa Borșa - Vf. Pietrosul Rodnei
Lungime: 8.09 km
Urcare: +1,353 m
Durată: 4h - 5h
Mediu Traseu Mănăstirea Pietroasa Borșa - Lacul Iezer (stația meteo)
Lungime: 6.72 km
Urcare: +828 m
Durată: 2h - 3h

Newsletter Mountlift

Vrei să fii primul care află informații despre cele mai noi trasee? Înscrie-te la Newsletter-ul nostru și pregătește-te de aventură!

Completând formularul de newsletter sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate. Nu vă faceți griji, vă trimitem doar informații utile și în plus vă puteți dezabona oricând doriți.

Ai o întrebare?
Mountlift.com