Sinaia Cota 2000 - Babele cu bicicleta

Pentru că suntem pasionaţi atât de munte, cât şi de biciclete, am încercat câteva trasee ce pornesc de la Cota 2000 (Sinaia) pe care vi le recomandăm şi vouă când aveţi, poate, un weekend mai puţin încărcat. 

Distanță
5.1 km
Urcare
+238 m
Durata
3h - 4h
Dificultate
Mediu

Traseele montane au ceva special, mult mai special decât simpla plimbare cu bicicleta prin parc sau prin împrejurimile unui oraş, oferind un sentiment de libertate, de posibilitate, de cucerire. Sperăm că v-am stârnit curiozitatea. Hai sa vi le arătm şi să pornim la drum!

Înainte de toate, trebuie să vă spunnem acest traseu este unul de mountain bike, drumul nefiind asfaltat. De asemenea, fiind la o altitudine de 2,000 m, vremea este foarte imprevizibilă și trebuie să fiți pregătiți pentru orice situație. În plus, este recomandat să aveţi o condiţie fizică bună, deoarece nu este cel mai ușor traseu posibil pentru bicicletă.

Odată ajunși în Sinaia, luați telecabina până la cota 2000 (vor fi două telecabine de luat, una după cealaltă). Programul telecabinei începe la ora 9:00, deci ar fi indicat să fiți acolo cât mai dimineață (până la ora 8:40). Apropo, există un tarif special pentru biciclete așa că fiți pregătiți să scoateți din portofel în jur de 50 de lei/pers pentru această urcare. Oricum, vă asigurăm că merită!

Sus, la cota 2000, căutați marcajul bandă galbenă. Acest marcaj va fi alături de voi tot drumul. Traseul începe puțin mai greu, cu o coborâre abruptă (pe care vă recomandăm să o faceți alături de bicicletă, nu pe ea). După aceea, însă, traseul devine din ce în ce mai uşor şi, cel mai important, mai frumos.

Așadar, continuaţi pe banda galbenă până ajungeţi la Cabana Piatra Arsă. De acolo, drumul devine destul de circulat de oameni (mulți vin cu mașinile pe Transbucegi și continuă pe jos până la Babele).

Sfat: Uitați-vă pe partea dreapta a traseului și fiți pregătiți să rămâneți cu gura căscată de frumuseţea peisajelor din mica noastră ţară.

Și ați ajuns la Babele. În dreapta puteți vedea, probabil, crucea de la Caraiman și alături, releul de la Coștila. Dacă vă simțiți în stare, puteți da o fugă și până la cel din urmă. Peisaje superbe veţi găsi, cu siguranţă, şi acolo.

Pentru întoarcerea de la Babele, vă recomandăm să luați telecabina până la Bușteni. Dacă aveți nevoie să ajungeți din nou în Sinaia puteți să o faceți pedalând (7-8 km distanţa între cele două staţiuni montane) sau luând un tren (există foarte multe trenuri între Bușteni și Sinaia).

Notă: Acest traseu a fost făcut de noi în data de 4 mai 2020 în anumite condiții meteo. Înainte să vă aventurați, verificați toate detaliile traseului (starea vremii precum și condiția fizică necesară).

Alte trasee de bicicletă

Tren la dus, pedală-ntors - Episodul 1, Urziceni
Mediu Lungime: 79.4 km
Urcare: +88 m: Durată: 3h - 5h
Avrig - Porumbacu - Castelul de Lut - Păstrăvăria Albota
Mediu Lungime: 28.98 km
Urcare: +370 m: Durată: 1h 30m - 3h
Transfăgărășan pe bicicletă
Dificil Lungime: 115.44 km
Urcare: +2,057 m: Durată: 12h - 14h