Munții Bucegi

Masivul Bucegi se află la extremitatea estică a Carpaților Meridionali și are o formă de potcoavă deschisă spre sud, din centrul căreia izvorăște râul Ialomița.

Informații

  • Altitudine : 2,507 m
  • Suprafață : 300km2

Vremea

Mostly Cloudy
9°C
Mostly Cloudy

Capetele potcoavei se întâlnesc în extremitatea nordică chiar în Vf. Omu, punctul culminant al masivului. Este posibil ca numele lanțului muntos să vină de la tufele joace de jnepeni, numite și buceag.

Top trasee din Munții Bucegi

Cele mai populare 4 trasee din Munții Bucegi. Apasă pe "Vezi toate" pentru lista completă.

Mediu Traseu de iarnă Peștera - Vf. Omu
Lungime: 7.95 km
Urcare: +932 m
Durată: 3h - 5h
Ușor Traseu Complex Piatra Arsă - Babele, Sfinxul
Lungime: 3.34 km
Urcare: +260 m
Durată: 0h 45m - 1h
Mediu Traseu Cabana Babele - Vf. Omu
Lungime: 6.35 km
Urcare: +399 m
Durată: 2h - 3h
Ușor Traseu Complex Piatra Arsă - Cabana Caraiman
Lungime: 4 km
Urcare: +112 m
Durată: 0h 45m - 1h 15m

Cabane în Munții Bucegi

Descoperă cabanele din Munții Bucegi.

Munții Bucegi

Cabana Mălăiești

Una din cele mai vechi cabane din Carpații românești, a fost și continuă să fie un loc de vis pentru iubitorii de drumeții. 

Munții Bucegi

Complex Sportiv Piatra Arsă

Complexul Sportiv Piatra Arsă  este situat pe platoul Bucegilor, la o altitudine de 1950 de metri. El se află la jumătatea distanței dintre Babele și Cota 2000...

Munții Bucegi

Cabana Omu

Cabana Omu este situată la cea mare mare altitudine din munții Carpați, mai exact la 2502 metri înălțime. 

Munții Bucegi

Cabana Babele

Cabana Babele reprezintă baza centrală a Munților Bucegi, întrucât aici se intersectează principalele drumuri. Cabana se află în apropierea atracțiilor turistice Ba...

Munții Bucegi

Cabana Caraiman

Cabana Caraiman este o cabană montană cu destinație turistică construită în anul 1937 la o altitudine de 2025 metri, în partea estică a platoului Bucegilor, la intrarea în Valea Jepilor.

Munții Bucegi

Complex Sportiv Gura Diham

Accesibilă cu mașina din Bușteni, Cabana Gura Diham este un loc special în Bucegi precum și punctul de plecare pe multe trasee montane.

Munții Bucegi

Cabana Padina

Situată în Valea Ialomiței, Cabana Padina este un loc perfect de relaxare pe toată perioada anului.

Munții Bucegi

Cabana Valea Dorului

Situată la poalele muntelui Furnica, Cabana Valea Dorului este locul ideal de relaxare, mai ales pentru împătimiții sporturilor de iarnă.

Munții Bucegi

Cabana Diham

Cabana de sub Măgura Cenușie a apărut în 1934, pe locul unor grajduri de vite. Ideea de a construi unui adăpost pentru drumeții istoviți de traseele montane, a apar...

Notă: Acest articol a fost ultima dată modificat în data de 13 august 2021. În cazul în care depistezi greșeli, te rog să ne scrii la contact@mountlift.com.

Newsletter Mountlift

Vrei să fii primul care află informații despre cele mai noi trasee? Înscrie-te la Newsletter-ul nostru și pregătește-te de aventură!

Completând formularul de newsletter sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate. Nu vă faceți griji, vă trimitem doar informații utile și în plus vă puteți dezabona oricând doriți.

Mountlift.com Hiking, ski & snowboard