Traseu Porumbacu de Sus - Cabana Negoiu

Drumeție prin pădure pentru toată familia spre Cabana Negoiu, situată la 1,550 metri altitudine.

Distanță
12.96 km
Urcare
+929 m
Durata
2h - 3h 30m
Dificultate
Ușor
Copii
Da
Anotimp
Potrivit iarna

Punct de plecare și parcare

Se pleacă pe traseu de pe drumul forestier din Porumbacu de Sus spre Cariera de piatra (sau barajul de la hidroncentrală). 

Foarte important pentru cei care vin cu mașina: Cu cât ai garda mai ridicată la mașină, cu atât poți sa parcurgi mai mult din drumul forestier. Mai jos avem două locuri pe care vi le sugerăm pentru parcare (unul pentru cei cu mașini joase și unul pentru cei cu mașini 4x4).

Nu vă aventurați dacă știți că mașina nu are tracțiune integrală și garda înaltă. Va fi greu să întoarceți și riscați să vă stricați autoturismul.

Parcare dacă ai mașina înaltă

Parcare dacă ai mașina joasă

Echipament

Traseul este ușor, în mare parte prin pădure. Chiar dacă urcarea se poate face și în pantofi sport, noi recomandăm bocanci de munte, poteca fiind plină de rădăcini și pietre. Pe lângă asta, să aveți la voi o geacă de ploaie, apă (2l) și o gustare la voi.

Traseu

Indiferent de unde ați plecat pe traseu, tot drumul forestier este marcat cu Triunghi Albastru. În cazul în care porniți de la carieră, poteca începe fix lângă râi, fiind un indicator (poză mai jos).

Aici începe poteca spre Cabana Negoiu

De la indicator, drumul forestier se încheie și începe o potecă ce șerpuiește prin pădure. Traseul este bine marcat și vă recomandăm să nu te abați de la el, chiar dacă există foarte multe scurtături.

Drumeția constă într-o urcare susținută vreme de aproape 2 ore.

Cascada Șerbota

Cu aproximativ 20 de minute înainte să ajungi la Cabna Negoiu vei găsi bifurcația de mai jos. Cascada Șerbota este una dintre cele mai spectaculoase cascade din România și recomandăm să ii faci o vizită dacă tot ești acolo (fie la plecare, fie la întoarcere). 

Intersecția cu traseul spre Cascada Șerbota

Traseul durează aproximativ 30 de minute dus întors și merită pe deplin.

Cascada Șerbota

Cabana Negoiu

Ai ajuns la Cabana Negoiu, situată la altitudinea de 1550 de metri. Mai multe informații referitoare la cabana poți găsi accesând pagina noastră dedicată.

Cabana Negoiu

Trasee de la Cabana Negoiu

Există foarte multe trasee ce se pot face de la cabană, mai ales spre creasta Făgărașilor. Mai jos o poză cu indicatorul situat fix locul unde se ia masa.

Indicatorul de la Cabana Negoiu

Întoarcerea

Drumul de la Cabana Negoiu până la începutul drumului forestier durează în jur de 1 oră, maxim o ora și jumătate. Pădurea este foarte întunecată așa că vă recomandăm să vă întoarceți când încă este zi.

Notă: Acest traseu a fost făcut de noi în data de 21 august 2021 în anumite condiții meteo. Înainte să vă aventurați, verificați toate detaliile traseului (starea vremii precum și condiția fizică necesară).

Obiective de pe traseu

Descoperă punctele de interes de pe acest traseu și află mai multe despre fiecare.

Munții Făgăraș Cascada Șerbota

Cu o cădere de apă de aproape 80 de metri, Cascada Șerbota este una dintre cele mai frumoase din...

Munții Făgăraș Cabana Negoiu

Un punct de plecare perfect pentru câteva dintre cele mai spectaculoase trasee din Făgăraș, incl...

Adrian Anea

Adrian este fondatorul proiectului Mountlift și își dedică aproape tot timpul liber acestui proiect foarte drag lui. Este pasionat de munte, biciclete, fotografie, avioane și aproape tot ce mișcă.

Alte trasee de munte

Ușor Traseu Borșa - Cascada Cailor
Lungime: 3.59 km
Urcare: +439 m
Durată: 1h - 1h 30m
Mediu Traseu Lacul Iezerul Pietrosului - Vf. Pietrosul Rodnei
Lungime: 2.47 km
Urcare: +473 m
Durată: 1h 30m - 2h
Mediu Traseu Mănăstirea Pietroasa Borșa - Vf. Pietrosul Rodnei
Lungime: 8.09 km
Urcare: +1,353 m
Durată: 4h - 5h
Mediu Traseu Mănăstirea Pietroasa Borșa - Lacul Iezer (stația meteo)
Lungime: 6.72 km
Urcare: +828 m
Durată: 2h - 3h

Newsletter Mountlift

Vrei să fii primul care află informații despre cele mai noi trasee? Înscrie-te la Newsletter-ul nostru și pregătește-te de aventură!

Completând formularul de newsletter sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate. Nu vă faceți griji, vă trimitem doar informații utile și în plus vă puteți dezabona oricând doriți.

Ai o întrebare?
Mountlift.com