© Adrian Anea, 2021, @adrian.anea

Traseu Glăjărie (Râșnov) - Cabana Mălăiești

Descoperă cu noi unul dintre traseele către cea mai cunoscută cabană din România, Cabana Mălăiești, un traseu relativ ușor ce poate fi făcut împreună cu cei mici.

Distanță
6.04 km
Urcare
+736 m
Durata
2h - 3h
Dificultate
Ușor
Copii
Da
Anotimp
Potrivit iarna

Punctul de plecare

Traseul începe de pe drumul forestier Glăjărie - Cabana Mălăiești. Îți recomandăm să lași mașina într-una din parcările de pe acest drum. Mai jos aveți o hartă cu locul unde am parcat noi mașina. Puteți apăsa pe butonul de Waze sau Google Maps pentru o direcționare.

Vedere din parcare

Echipament necesar

Drumeția este una intermediară ca dificultate. Având în vedere durata destul de mare a traseului dus-întors vă recomandăm să aveți la voi următoarele:

  • bocanci impermeabili de 3 sezoane;
  • haine (geacă, polar, colanți, pantaloni, etc.);
  • mâncare și 2-3 l de apă. Există și un izvor pe traseu;
  • protecție solară;

Atenție la urși - Munții Bucegi sunt cunoscuți pentru densitatea de urși. De fapt, toți Munții Carpați sunt populați de urși așa că nu plecați în grupuri foarte mici și faceți cât mai multă gălăgie pe traseu.

Harta

Traseu

Din parcare o iei ușor pe drumul forestier până dai de o intersecție cu indicatorul de mai jos. Tot acolo ar trebui să fie și un mic podeț peste o apă.

Indicatorul de la intersecție

Așa cum se vede și pe indicator, drumul continuă pe Bandă Albastră doar prin pădure cu câteva poienițe și un punct de belvedere. Traseul este destul de bine marcat și nu cred că vei avea probleme.

Drumul prin pădure
Indicator la intersecția cu traseul spre Diham
Poieniță

Cu vreo 15-20 de minute înainte de a ajunge la Cabana Mălăiești vei ajunge la o cascadă foarte frumoasă unde te poță răcori.

Cabana Mălăiești

Și ai ajuns la celebra Cabana Mălăiești, una din cele mai vechi cabane din Carpații românești, un loc de vis pentru iubitorii de drumeții. Aici se poate mâncă, campa sau chiar dormi în camerele din cabană. Recomandăm să citești mai multe despre cabană pe pagina dedicată.

Cabana Mălăiești

Întoarcerea

Partea de întors este mai simplă decât urcarea. Dacă urmezi marcajul Bandă Albastră ar trebui să fii în parcare în aproximativ 2 ore.

Notă: Acest traseu a fost făcut de noi în data de 7 august 2021 în anumite condiții meteo. Înainte să vă aventurați, verificați toate detaliile traseului (starea vremii precum și condiția fizică necesară).

Obiective de pe traseu

Descoperă punctele de interes de pe acest traseu și află mai multe despre fiecare.

Munții Bucegi Cabana Mălăiești

Una din cele mai vechi cabane din Carpații românești, a fost și continuă să fie un loc de vis pe...

Adrian Anea

Adrian este fondatorul proiectului Mountlift și își dedică aproape tot timpul liber acestui proiect foarte drag lui. Este pasionat de munte, biciclete, fotografie, avioane și aproape tot ce mișcă.

Alte trasee de munte

Ușor Traseu Borșa - Cascada Cailor
Lungime: 3.59 km
Urcare: +439 m
Durată: 1h - 1h 30m
Mediu Traseu Lacul Iezerul Pietrosului - Vf. Pietrosul Rodnei
Lungime: 2.47 km
Urcare: +473 m
Durată: 1h 30m - 2h
Mediu Traseu Mănăstirea Pietroasa Borșa - Vf. Pietrosul Rodnei
Lungime: 8.09 km
Urcare: +1,353 m
Durată: 4h - 5h
Mediu Traseu Mănăstirea Pietroasa Borșa - Lacul Iezer (stația meteo)
Lungime: 6.72 km
Urcare: +828 m
Durată: 2h - 3h

Newsletter Mountlift

Vrei să fii primul care află informații despre cele mai noi trasee? Înscrie-te la Newsletter-ul nostru și pregătește-te de aventură!

Completând formularul de newsletter sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate. Nu vă faceți griji, vă trimitem doar informații utile și în plus vă puteți dezabona oricând doriți.

Ai o întrebare?
Mountlift.com