Vârful Postăvarul

Varful Postavaru, situat la o altitudine de 1799 metri în Masivul Postavaru, oferă priveliști panoramice asupra Brașovului și Carpaților de Curbura. Poziționat lângă stațiunea Poiana Brașov, acest vârf este un punct de atracție major pentru amatorii de drumeții și schi."

Relieful Masivului Postavaru este un amestec de forme glaciare și carstice. Varful Postavaru se ridică dominant, oferind priveliști panoramice asupra împrejurimilor: orașul Brașov, câmpia Transilvaniei și lanțurile muntoase înconjurătoare.

Zonele înalte ale Masivului Postavaru sunt populate cu păduri de conifere, în special molid și brad. Pe măsură ce coborâm în altitudine, acestea se amestecă cu păduri de fag și stejar. Fauna este tipică pentru Carpații Românești, cu specii precum ursul brun, lupul, cerbul și căprioara.

Poiana Brașov

Stațiunea Poiana Brașov, situată în imediata apropiere a varfului, este un punct de plecare popular pentru drumeții și oferă numeroase facilități pentru turiști: hoteluri, restaurante, pârtii de schi și telescaune. Datorită proximității sale față de Brașov, Varful Postavaru este accesibil în toate anotimpurile, fiind o destinație predilectă atât pentru amatorii de schi, cât și pentru pasionații de drumeții.

Trasee ce duc la Vârful Postăvarul

Următoarele trasee pornesc, vizitează sau au ca destinație Vârful Postăvarul.

Traseu Timișu de Sus - Vârful Postăvarul
Mediu Lungime: 9.53 km
Urcare: +1,030 m: Durată: 4h - 5h

Notă: Acest articol a fost ultima dată modificat în data de 5 octombrie 2023. În cazul în care depistezi greșeli, te rog să ne scrii la contact@mountlift.com.

Newsletter Mountlift

Vrei să fii primul care află informații despre cele mai noi trasee? Înscrie-te la Newsletter-ul nostru și pregătește-te de aventură!

Completând formularul de newsletter sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate. Nu vă faceți griji, vă trimitem doar informații utile și în plus vă puteți dezabona oricând doriți.