Munții Piatra Craiului

Cea mai spectaculoasă grupă montană din România, cu piscuri înalte și ascuțite, creastă ca o muchie de cuțit și peisaje unice.

Informații

  • Altitudine : 2,238 m

Vremea

Ceață ușoară
5°C
  • Viteză vânt: 2 m/s
  • Șanse precipitații: 0%

Localizare

Masivul Piatra Craiului este situat în Carpații de Curbură și are o suprafață de 200 kilometri. Cea mai mare altitudine o are Vârful La Om, denumit și Vârful Omu, 2238 metri.

Creasta Pietrei Craiului este cea mai lungă și cea mai înaltă creastă formată din roci calcaroase din România. De asemenea, este și cea mai importantă atracție a zonei, creasta zgrunțuroasă oferind peisaje inedite în orice sezon. Dificultatea traseelor este medie și dificilă.

Trasee

Unul dintre cele mai spectaculoase trasee din Masivul Piatra Craiului este porțiunea de creastă care se întinde pe o distanță de 9 km, între Vârful Turnu și Șaua Funduri. Traseul de creastă este tehnic, dificil, recomandat numai drumeților experimentați.

Fiind unul dintre cele mai spectaculoase masive montane din țară, în Piatra Craiului se pot parcurge peste 40 de trasee marcate. Cea mai frumoasă este poțiunea de creastă, având o întindere de 9km, între Vârful Turnu și Șaua Funduri. Recomandăm traseul de creastă doar pentru cei experimentați, pentru că terenul este accidentat și destul de dificil.

Printre atracțiile zonei trebuie neapărat să menționăm câteva care ne-au întrecut așteptările într-un mod cât se poate de pozitiv: Creasta Pietrei Craiului, Prăpăstiile Zărneștilor, Marele Grohotiș, Cerdacul Stanciului, Poiana Închisă.

Refugii

Drumeții ajunși în Piatra Craiului și doresc să înnopteze pe munte, au la dispoziție destul de  multe cabane și refugii, în ciuda faptului că Piatra Craiului nu ocupă o suprafață prea mare. Dintre acestea vom aminti de:

  1. Cabana Curmatura – 1,470 m alt.
  2. Cabana Plaiul Foii – 859 m alt.
  3. Refugiul Grind – 1,620 m alt.
  4. Refugiul Spirla – alt 1,420 m.
  5. Refugiul Varful Ascutit – 2,130 m alt.

Accesibil și pentru familii

Dacă nu alegi traseele de creastă, poți face drumeții chiar și cu familia. Pentru că nu există instalație pe cablu, creasta nu este accesibilă pentru oricine, fiind și cu porțiuni dificile din loc în loc.

Însă traseele de sub creastă sunt la fel de speciale, oferind numeroase puncte de belvedere și cu perspective deosebile asupra lanțurilor muntoase din apropiere, Bucegi, Leaota și Iezer-Păpușa.

 

Top trasee din Munții Piatra Craiului

Cele mai populare 4 trasee din Munții Piatra Craiului. Apasă pe "Vezi toate" pentru lista completă.

Traseu Sat Peștera - Vf. La Om
Mediu Lungime: 9.08 km
Urcare: +1,100 m: Durată: 4h - 5h
Traseu Fântâna lui Botorog - Cabana Curmătura via Poiana Zănoaga
Mediu Lungime: 4.43 km
Urcare: +612 m: Durată: 2h 30m - 3h 30m

Cabane în Munții Piatra Craiului

Descoperă cabanele din Munții Piatra Craiului.

Cabana Curmătura

Cabana Curmătura este un obiectiv turistic popular datorită priveliștii oferite, animalelor case...

Newsletter Mountlift

Vrei să fii primul care află informații despre cele mai noi trasee? Înscrie-te la Newsletter-ul nostru și pregătește-te de aventură!

Completând formularul de newsletter sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate. Nu vă faceți griji, vă trimitem doar informații utile și în plus vă puteți dezabona oricând doriți.