Lacul Scropoasa, Munții Bucegi

Lacul Scropoasa, aflat în Munții Bucegi, este un lac artificial de baraj construit în 1929. Cu o apă turcoaz fermecătoare, lacul se întinde pe o suprafață de 5,7 hectare la o altitudine de 1.197 de metri. El alimentează hidrocentrala de la Dobrești și este situat între localitățile Scropoasa și Dobrești. Cu Cabana Scropoasa în apropiere, lacul este o destinație populară pentru agrement, cunoscută pentru culoarea sa atrăgătoare și este considerat un important obiectiv turistic în Munții Bucegi.

Informații

  • Altitudine : 1,197 m
  • Suprafață : 5.7 ha
  • Accesibil mașină : Da, de teren

Vremea astăzi

Ninsoare ușoară
0°C
  • Viteză vânt: 2 m/s
  • Șanse precipitații: 50%

Localizare și acces

Lacul Scropoasa se află în Munții Bucegi, la capătul unui drum forestier care se intersectează cu celebrul Transbucegi. 

Deși traseul este foarte popular pentru munțomani, se poate ajunge și cu o mașină de teren (un Dacia Duster e suficient). Noi îți recomandăm să faci traseul pe jos, fiind o plimbare foarte plăcută prin pădure..

Trasee spre Lacul Scropoasa

Îți propunem traseul prin chei - cruce albastră (dacă nu mergi cu copii mici sau dacă nu ai probleme mari de sănătate) fiind mult mai scurt și spectaculos.

Traseu Camping Zănoaga - Lacul Scropoasa via Cheile Zănoagei
Mediu Lungime: 3.61 km
Durată: 1h 30m - 2h 30m

De ce este așa de popular?

Fiind foarte accesibil și cu o culoare turcoaz foarte interesantă, lacul a devenit foarte popular în ultimii ani, mai ales pe rețelele de socializare. Partea cea mai vizitată și fotografiată este cea înconjurată de stânci (fotografia de mai jos).

Notă: Acest articol a fost ultima dată modificat în data de 9 noiembrie 2023. În cazul în care depistezi greșeli, te rog să ne scrii la contact@mountlift.com.

Newsletter Mountlift

Vrei să fii primul care află informații despre cele mai noi trasee? Înscrie-te la Newsletter-ul nostru și pregătește-te de aventură!

Completând formularul de newsletter sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate. Nu vă faceți griji, vă trimitem doar informații utile și în plus vă puteți dezabona oricând doriți.