Refugiul alpin Grind, Munții Piatra Craiului

Refugiu plasat la altitudinea de 1620m în Munții Piatra Craiului.

Informații

  • Altitudine : 1,620 m
  • Cazare : 15-20 locuri la prici

Vremea

Mostly Cloudy
0°C
Mostly Cloudy

Scurt istoric

Refugiul Grind a fost amenajat inițial, în mod rudimentar, pe locul fostei cabane Radu Negru, construită de către asociația A.D.M.I.R. si distrusa de catre o avalansa in anul 1953. 

Actualul refugiu din tablă, numit și Grind 1, a fost construit in 1983 de către membrii cercului Amicii Salvamont si ai cercului de turism din Uzina Tractorul. Distrus parțial de o avalanșă în 2005, refugiul a fost refăcut de Administrația Parcului Național și Serviciul Public Salvamont Zărnești.

Poziționare

Refugiul Grind este plasat la baza Munților Piatra Craiului, fix înainte de urcarea spre creastă, spre Vf. La om, pe marcajul Banda Roșie.

Cazare

În refugiu există între 15-20 de locuri la prici în condiții de bivuac.

Apă

Nu există izvor lângă refugiu dar există o sursă de apă foarte bine amenajată la 30 de minute de refugiu. Mai jos o hartă a Izvorului "La table".

Notă: Acest articol a fost ultima dată modificat în data de 12 octombrie 2021. În cazul în care depistezi greșeli, te rog să ne scrii la contact@mountlift.com.

Newsletter Mountlift

Vrei să fii primul care află informații despre cele mai noi trasee? Înscrie-te la Newsletter-ul nostru și pregătește-te de aventură!

Completând formularul de newsletter sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate. Nu vă faceți griji, vă trimitem doar informații utile și în plus vă puteți dezabona oricând doriți.

Ai o întrebare?
Mountlift.com Hiking, ski & snowboard