© Adrian Anea, 2021

Cascada Duruitoarea, Munții Ceahlău

Cascada Duruitoarea situată în Valea Pârâului Rupturii este un simbol important pentru Masivul Ceahlău. Cascada este situată la 1,247m altitudine și la o distanță de două ore de mers pe jos de Durău.

Localizare

Cascada este situată în județul Neamț, în comuna Ceahlău. La ea se poate ajunge pe trei trasee turistice de dificultate medie, cu punct de pornire din Stațiunea Durău. Acestea sunt în proporție de 90% urcare.

  • Cruce roșie Durău - Poiana Viezuri (0,45h-1h) - cascada Duruitoarea (1,30h - 2h) - grad mediu de dificultate.
  • Triunghi galben Cabana Fântânele- Poiana Viezuri (0,45h-1h) - cascada Duruitoarea (2h) - grad mic de dificultate.
  • Cruce albastră Durău - Pârâul Rupturilor(1h – 1,15h) - Cascada Duruitoarea (2h) - grad mediu de dificultate.

Nume

În ciuda faptului că nu este nici cea mai înaltă și nu are nici debitul cel mai mare, Cascada Duruitoarea se face cunoscută prin suntetul produs, de unde îi și provine numele.

Trasee ce duc la Cascada Duruitoarea

Următoarele trasee pornesc, vizitează sau au ca destinație Cascada Duruitoarea.

Ușor Traseu Durău - Cascada Duruitoarea
Lungime: 6 km
Urcare: +293 m
Durată: 2h 30m

Galerie foto

Notă: Acest articol a fost ultima dată modificat în data de 25 mai 2022. În cazul în care depistezi greșeli, te rog să ne scrii la contact@mountlift.com.

Newsletter Mountlift

Vrei să fii primul care află informații despre cele mai noi trasee? Înscrie-te la Newsletter-ul nostru și pregătește-te de aventură!

Completând formularul de newsletter sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate. Nu vă faceți griji, vă trimitem doar informații utile și în plus vă puteți dezabona oricând doriți.

Ai o întrebare?
Mountlift.com